Óvoda

A  KISTÁRKÁNYI MAGYAR TANÍTÁSI NYELVŰ ÓVODA

BEMUTATÁSA

„A gyermek csak azt képes szeretni, aki őt szereti és csak szeretettel lehet nevelni.”

(Dzevzsinszkij)

Az óvoda Kistárkány község középpontjában helyezkedik el, amely „Z” akció keretében épült. 1978 október 1.-én volt átadva, eleget téve az iskolai minisztérium által megszabott feltételeknek.

Az óvoda komfortja, belső esztétikája, karbantartottsága megfelelő feltételeket teremt a gyerekek számára. A csoporttermek több funkciót töltenek be: óvodai tevékenységek, játék, foglalkozások és a pihenés színterei is. Felszereltsége, bútorzata modernek mondható. Az óvoda épülete, a nevelési, fejlesztési feladatok megvalósításának figyelembevételével, lehetőségekhez mérten, esztétikusan van berendezve. A csoportszobák alkalmasak a játékra, a tevékenységek végzésére, az alvásra és a pihenésre. Az óvodában biztosítva van a gyerekek számára  az egész napos étkezés.

A falak színe világos, megvilágítása megfelelő. A folyamatos szellőztetés biztosítva van.  A hőmérséklet szabályozható. Erős napsütés ellen a csoportszobákat rolók védik. A folyosón a szülők részére hirdető tábla jelezi az étlapot és az aktuális hirdetni valókat.

A mosdókban megfelelő méretű eszközök segítik a szükségletek kielégítését.

Az óvoda másik fő színtere az óvoda udvara, mely tágas, gondozott. Az udvaron homokozó, fa játékok, mászókák, pihenő helyek, hinták állnak a gyerekek rendelkezésére és biztosítva vannak az árnyékos játszó részek. Az óvoda udvara 2016 tavaszán lett felújítva pályázat alapján megnyert játékokkal lett gazdagabb és színesebb.

 Az óvoda családi típusú, amely biztosítja a gyerekek sokoldalú és harmonikus személyiség fejlesztését. Az épülete a célnak megfelel, biztosítja a gyerekek egész napos ellátását 3 – 6 éves között.

Tanáraink

Czető Viktória:  óvoda igazgatónője

Csoma Viola: tanárnő – katica csoport/ 5-6 éves gyerekek/

Papp Zsuzsanna: tanárnő – csiga csoport /3-4 éves gyerekek/